26.06.2009. / 18:46

Autor: Hina

Radikalni iranski klerik poziva na smaknuće prosvjednika, strani mediji blokirani

Agencije navode da su iranske vlasti zabranile stranim novinarima da izvješćuju o prosvjedima s mjesta događaja te im naredile da ostanu u svojim uredima

foto: Reutersfoto: ReutersRadikalni iranski vjerski vođa pozvao je u petak na pogubljenje "pobunjenika" protiv prijepornih predsjedničkih izbora, javljaju u petak svjetske agencije na temelju izjava očevidaca jer iranske vlasti brane stranim medijima izvješćivanje s mjesta događaja.

"Želim da pravosudne vlasti... oštro kazne vođe pobunjenika, bez imalo milosti kako bi naučili lekciju", rekao je Ahmad Hatami na Sveučilištu u Teheranu, prenosi Reuters.

Hatami, član Skupštine stručnjaka, drži da bi pravosuđe trebalo optužiti vođe "pobunjenika" kao "moharebe", odnosno one koji vode rat protiv Boga.

"Trebalo bi ih kazniti okrutno i surovo", dodao je. Po iranskom zakonu, kazna za ljude osuđene kao "moharebe" jest smaknuće.

Agencije navode da su iranske vlasti zabranile stranim novinarima da izvješćuju o prosvjedima s mjesta događaja te im naredile da ostanu u svojim uredima.

Agencije to doznaju od očevidaca u Iranu i službenih objava u iranskim medijima, navodi AP.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika