29.06.2009. / 17:08

Autor: Nacionalova redakcija

Potresno otkriće: CIA na križ razapela zatvorenika u Abu Ghraibu

Prema procjenama organzacije Human Rights Watch, do sad je umrlo više od 100 zatvorenika u sličnim zatvorima u Iraku i Afganistanu

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaThe New Yorker je objavio još jednu potresnu priču o brutalnostima koje su se događale iza zidova zloglasnog zatvora Abu Ghraib, gdje je američka administracija držala osumnjičenike za terorizam. Ovaj puta, TNY piše da je jedan od zatvorenika umro nakon što su ga razapeli na križu.

Humanitarne udruge, koje tvrde da američke vlasti i dalje skrivaju izvještaje o mučenjima, istaknule su kako je ovaj zatočenik imao rupe na rukama i polomljena rebra.

"Prema nalazu forenzičara, zatvorenik je umro od gušenja nakon što je razapet. Na rukama su mu pronađene rupe, a polomljena su mu i rebra. Vojni patolozi slučaj su okarakterizirali kao ubojstvo. Nigdje nema datuma kada je to učinjeno", piše u The New Yorkeru.

Isti list navodi da protiv niti jednog pripadnika CIA-e upletenog u ove slučajeve nikada nije podignuta optužnica, a sve unatoč činjenici što su neki drugi zatvorenici koje su oni ispitivali, također mrtvi.

Prema procjenama organzacije Human Rights Watch, do sad je umrlo više od 100 zatvorenika u sličnim zatvorima u Iraku i Afganistanu.

Vezane vijesti

Kabul: Amerikanac ubijen u navodnom uredu CIA-e

Kabul: Amerikanac ubijen u navodnom uredu CIA-e

Afganistanski državljanin, zaposlenik američkog veleposlanstva u Kabulu, otvorio je u nedjelju navečer vatru u prostorima kojima se navodno koristi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika