30.06.2009. / 14:38

Autor: Boris Bilas

Jocićev odvjetnik demantira ponudu tužiteljstva o statusu zaštićenog svjedoka

O cijelom slučaju danas se oglasio i ministar srpske policije Ivica Dačić koji je nakon sastanka s švicarskom ministricom pravosuđa izjavio kako je Jocićev staus stvar tužiteljstva, a ne policije

Odvjetnik Sretena Jocića, Zdenko TomanovićOdvjetnik Sretena Jocića, Zdenko TomanovićNakon što je u javnost procurila informacija kako bi Sretenu Jociću mogao biti ponuđen status zaštićenog svjedoka ukoliko otkrije imena aktera nerazriješenih ubojstva u posljednjih petnaestak godina u nekoliko europskih država, javio se i njegov odvjetnik Zdenko Tomanović. Jocić bi prije svega trebao razotkriti vrh zločinačke organizacije koja je naredila ubojstvo Ive Pukanića.

Zdenko Tomanović je za beogradski B92 izjavio kako po njegovim informacijama ponudu za status zaštićenog svjedoka njegov klijent nije dobio, jer, kako ističe, nema niti dokaza da je Jocić izvršio kazneno djelo za koje je optužen.

"Ne mogu komentirati u ovom trenutku. Jedino što mogu reći je kako će obrana do kraja tjedna ponovno zatražiti od suda da objavi barem jedan jedini dokaz protiv moga klijenta. Obrana će također predložiti i spisak od oko 80 svjedoka koje potrebno saslušati ukoliko se uopće namjerava voditi istraga protiv Jocića", kaže Tomanović u izjavi za B92 te nastavlja kako ne može komentirati navedene informaciji o statusu zaštićenog svjedoka jer se prije toga mora konzultirati sa svojim klijentom.

O cijelom slučaju danas se oglasio i ministar srpske policije Ivica Dačić koji je nakon sastanka s švicarskom ministricom pravosuđa izjavio kako je Jocićev staus stvar tužiteljstva, a ne policije.

"U svakom slučaju to nije nešto o čemu se daju izjave", kratak je bio srpski ministar policije.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika