01.07.2009. / 09:03

Autor: Martina Čizmić

Srbija inzistira: Joca Amsterdam mora propjevati o ubojstvima policajaca

Navodno je jedan od Jocićevih "suradnika" Zoran Đorđević spreman policiji otkriti sve što zna o Jocićevim aktivnostima devedesetih godina, što bi moglo odvesti Jocu u zatvor na 15 godina

Sreten JocićSreten JocićSrpske vlasti ponudile su Sretenu Jociću, poznatom i kao Joca Amsterdam, imunitet i status zaštićenog svjedoka, no za uzvrat Jocić mora otkriti naručitelje brojnih likvidacija u posljednjih 15 godina.

Kako piše srpski Blic, otkrivanje imena naručitelja nije jedini uvjet da Jocić dobije status svjedoka. Ističu kako se trenutno prikupljaju i zahtjevi za informacijama iz drugih zemalja i tek kad popis bude potpun krenuti će se u pregovore sa Jocićem.

"Srbiji je najvažnije da se rasvjetle ubojstva četiri policijska dužnosnika. To su najznačajniji neriješeni zločini iz devedesetih godina. Osim toga, Jocić će morati reći sve što zna o petnaestak likcidacija koji su bili posljedica mafijaških obračuna", priča za Blic izvor iz vrha srpske vlasti.

Navodno je jedan od Jocićevih "suradnika" Zoran Đorđević spreman policiji otkriti sve što zna o Jocićevim aktivnostima devedesetih godina, što bi moglo odvesti Jocu u zatvor na 15 godina.

No, srpski ministar policija Ivica Dačić ističe kako je odluka o statusu zaštićenog svjedoka u rukama tužiteljstva, a ne policije. Blic dodaje i da će tužiteljstvo o Jocićevom statusu odlučivati tek nakon što on policiji i tužiteljstvu kaže i preda sve informacije o traženim ubojstvima.

Podsjetimo, Sreten Jocić uhićen je i zadržan u pritvoru pod sumnjom da je bio jedan od organizatora ubojstva Ive Pukanića te da može otkriti naručitelja samog ubojstva. Sudac u Beogradu nedavno je Jociću produljio pritvor na dva mjeseca.

Vezane vijesti

Srpska mafija prijetila Karamarku

Srpska mafija prijetila Karamarku

Ministar Ostojić potvrdio je da zna za informaciju da je njegov prethodnik na ministarskom položaju Tomislav Karamarko primio prijetnje od srbijanske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika