01.07.2009. / 09:43

Autor: Nacionalova redakcija

Pritvor Osječaninu osumnjičenom za lažiranje tzv. "afere prostitucije"

Predsjednica osječkog Općinskog suda Vesna Brođanac izjavila je jutros Hini kako je zaprimljena optužnica osječkog Općinskog državnog odvjetništva te proslijeđena okrivljeniku i njegovoj obrani

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOsječki Općinski sud zaprimio je optužnicu protiv 54-godišnjeg Osječanina D.P. kojega se tereti za kaznena djela lažnoga prijavljivanje te širenja lažnih i uznemiravajućih glasina o navodnoj organiziranoj prostituciji u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži, doznaje se danas na tome Sudu.

Predsjednica Osječkog Općinskog suda Vesna Brođanac izjavila je jutros Hini kako je zaprimljena optužnica osječkog Općinskog državnog odvjetništva te proslijeđena okrivljeniku i njegovoj obrani.

Okrivljeniku D.P. određen je pritvor od 30 dana, zbog opasnosti od mogućeg počinenja novog kaznenog djela, dodala je.

Nakon što su, polovicom lipnja, pojedini mediji objavili članke o navodnoj organiziranoj prostituciji u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži, u koji su, po nekim medijskim napisima, navodno bile uključene osobe i osječkog političkog, gospodarskog i javnog života provedena je policijska istraga.

No istraga je pokazala da u toj ustanovi ne postoji lanac organizirane prostitucije maloljetnih štićenica.

Također policijskom istragom je utvrđeno kako je 54-godišnji Osječanin - s ciljem da diskreditira osječki Dom za odgoj djece i mladeži u kojemu je smješteno i njegovo dijete, bivšu suprugu te neke osobe iz javnog i političkog života Osijeka s kojima je izravno ili neizravno u sukobu - uz nagovor i određenu novčanu naknadu privolio štićenice Doma da, isključivo po njegovu diktatu, napišu pisma o navodno organiziranoj prostituciji u tome Domu. Ta je pisma potom dostavljao medijima.

Okrivljeni D.P. već je ranije više puta prijavljivan zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, prijetnji i upoznavanja djece s pornografijom te je imao izrečenu sudsku zabranu uznemiravanja i uhođenja bivše supruge i djece.

Zbog kršenja te zabrane, nakon provedene istrage, izrečena mu je mjera zadržavanja u osječkom zatvoru od 15 dana, a nakon isticanja ove mjere okrivljeniku je određen pritvor od 30 dana.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika