01.07.2009. / 16:59

Autor: Hina

Austrijski zastupnici u Europskom parlamentu žale zbog Sanaderove ostavke

Pod Sanaderovim vodstvom Hrvatska se promijenila u glede demokratske politike i gospodarski, tvrde dvojica zastupnika OeVP-a u Europskom parlamentu

Ernst StrasserErnst StrasserZastupnici Austrijske pučke stranke (OeVP) u Europskom parlamentu Ernst Strasser i Othmar Karas izrazili su u srijedu žaljenje zbog ostavke predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera.

Dvojica kršćansko-demokratskih političara poručili su da su iznenadnu vijest o Sanaderovu povlačenju iz politike primili "s velikim žaljenjem".

Sanader je doveo Hrvatsku "na prag članstva u Europskoj uniji", smatraju Strasser i Karas, koji su u priopćenju za medije naveli kako je Sanader "ne samo velik prijatelj Austrije nego i pokretačka snaga dojmljiva reformskog procesa u Hrvatskoj koji se odvija s velikim angažmanom".

Pod Sanaderovim vodstvom Hrvatska se promijenila u glede demokratske politike i gospodarski, tvrde dvojica zastupnika OeVP-a u Europskom parlamentu.

Karas je izrazio optimizam da će Jadranka Kosor, koja je predložena za Sanaderovu nasljednicu, nastaviti "dosad tako uspješnu suradnju" u EU i u Europskoj pučkoj stranci.

Strasser je naglasio kako je uvjeren da će Hrvatska jednako odlučno kao i do sada nastaviti put prema članstvu u EU. To je, po njegovim riječima, u interesu Austrije i čitave Europske unije.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika