02.07.2009. / 12:22

Autor: Boris Bilas

Svi Dodikovi milijuni: Premijer Republike Srpske jedan od najbogatijih u BiH

Politički protivnici nedavno su javno prozvali nepotistički nastrojenog premijera RS jer je iz Investiciono-razvojne banke RS svom sinu i zetu dao 1,5 milijuna eura kredita za tvrtku "Fruit Eco", koje se bavi voćarstvom. Upravo zbog tih poteza Dodik je ovih dana na udaru opozicije u Republici Srpskoj, ali njena moć u tom BiH entitetu je premala da bi uzdrmala čvrstu vladavinu Milorada Dodika

Premijer Republike Srpske Milorad DodikPremijer Republike Srpske Milorad DodikI dok su oči hrvatske javnosti uperene na Banske dvore i vijesti koje stižu o sastavu nove vlade i o prvoj premijerki povijesti države, u Bosni I Hercegovini jedna od tema je imovina premijera Republike Srpske Milorada Dodika. Prema navodima Dnevnog Avaza bogatstvo ovog političara procjenjuje se na nekoliko desetaka milijuna eura, a samo je bogatstvo od 2006. višestruko povećano pa je Dodik postao jedan od najbogatijih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Dodikovo bogatstvo je zainteresiralo BiH javnost nakon što je kupio vilu od 400 kvadrata u elitnoj beogradskoj četvrti Dedinje. procjenjuje se da je vrijednost ove vile oko dva milijuna eura, iako je Dodik izjavio kako je njena cijena bilo oko 850.000 te da je novac za njenu kupnju nabavio prodajom dva stana u Beogradu. Čim ju je kupio, Dodik je deinjsku vilu iznajmio stranoj kompaniji i za nju mjesečno dobija 10 tisuća eura.

Dodik je u svojoj imovinskoj kartici naveo i vlasništvo nad stanom u Laktašima, dva stana u Beogradu i vlasništvo nad obiteljskom kućom vrijednom oko 100 tisuća eura. Nedaleko od te kuće u Mrčevcima Dodik je nedavno kupio veliko imanje na kojem su izgrađeni vila, bungalovi, bazen i umjetno jezero. Kako navodi Dnevni Avaz Dodik je čak i vlasnik imanja na Cipru.

Sumnja se da je Dodik "izvukao" veliku količinu novca uz pomoć svojih poslovnih partnera, laktaških tvrtki Integral inžinjering i Niskogradnja, te ih je deponirao u stranim bankama, iako je i vlasnik dionica banjalučke Nove banke u kojoj Vlada Republike Srpske ima otvorene račune.

Zanimljivo kako je Dodik i vlasnik Košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca koji je prije nekoliko godina čak nastupao u Regionalnoj košarkaškoj ligi. Premijer Republike Srpske u svoje je poslove uveo većinu svoje obitelji pa je tako nejgova kćer vlasnica radio stanice Igokea, a zert mu se bavi prodajom telefonskih kartica.

Politički protivnici nedavno su javno prozvali nepotistički nastrojenog premijera RS jer je iz Investiciono-razvojne banke RS svom sinu i zetu dao 1,5 milijuna eura kredita za tvrtku "Fruit Eco", koje se bavi voćarstvom. Upravo zbog tih poteza Dodik je ovih dana na udaru opozicije u Republici Srpskoj, ali njena moć u tom BiH entitetu je premala da bi uzdrmala čvrstu vladavinu Milorada Dodika.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika