02.07.2009. / 19:06

Autor: Hina

Slovenska vlada potajno dijelila otkaze pa greškom objavila snimku

"Mjerama donesenim prije nekoliko mjeseci obećali smo u ovoj godini smanjiti broj zaposlenika za dva posto, a broj se do sada povećao za 400. Bolje je onda da od mjere odustanemo", rekla je na snimci ministrica Krebs

Borut PahorBorut PahorSlovenska vlada odredila je u četvrtak hitnu preinaku svog internetskog portala pošto je na njemu tehničkom greškom objavljena zvučna snimka vladine rasprave o smanjenju broja zaposlenih u ministarstvima i javnoj upravi za ukupno dva posto u ovoj godini.

Na snimci se čuje kako ministar pravosuđa Aleš Zalar prijeti ostavkom ako se broj zaposlenih u njegovu ministarstvu smanji sa sadašnjih 201 na samo 130, ali i žustar odgovor ministrice javne uprave Irme Pavlinič-Krebs da u tom slučaju treba u zapisniku jasno navesti kako vlada odustaje od svojih mjera štednje, odnosno smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi, od čega je inače izuzeta samo vojska i policija.

"Mjerama donesenim prije nekoliko mjeseci obećali smo u ovoj godini smanjiti broj zaposlenika za dva posto, a broj se do sada povećao za 400. Bolje je onda da od mjere odustanemo", rekla je na snimci ministrica Krebs, zadužena za provedbu mjere o smanjenju kadrovskih viškova u državnoj upravi.

Tomu se suprotstavio predsjednik vlade Borut Pahor, rekavši da je potrebno dodatno usklađivanje.

Zalar je novinarima, koji su mogli "uživo" pogledati snimku što je procurila tijekom sjednice vlade, zanijekao da je stvarno mislio odstupiti kad je rekao kako ne misli ostati u toj vladi ako mu uzmu trećinu službenika, dok je Pahor rekao da nije bila riječ o svađi.

"To nije bila svađa. U vladi su stajališta različita i normalno je da se o teškim pitanjima ne može raspravljati sasvim smireno i opušteno", rekao je Pahor.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika