03.07.2009. / 17:18

Autor: Boris Bilas

Vođi novopazarskih vehabija 13 godina zatvora

Skupina je optužena za pokušaj ubojstva muftije Muamera Zukorlića, planiranje napada na džamiju i policijsku stanicu u Novom Pazaru te za osnivanje kampa za terorističku obuku na planini Ninaji

Senad RamovićSenad RamovićNa beogradskom Specijalnom sudu izrečena je presuda skupini novopazarskih vehabija koja je optužena za pokušaj ubojstva muftije Muamera Zukorlića, planiranje napada na džamiju i policijsku stanicu u Novom Pazaru te za osnivanje kampa za terorističku obuku na planini Ninaji kod Novog Pazara.

Vođa novopazarskih vehabija, prvooptuženi Senad Ramović osuđen je na 13 godina zatvora zbog terorizma i nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva. Jedanaestorica optuženih osuđeni su na kazne zatvora od šest mjeseci do osam godina, dok su dvojica oslobođeni optužbi.

Obrazlažući presudu, predsjednik sudskog vijeća Milan Ranić kazao je kako je sud utvrdio da su optuženici pribavili veće količine oružja kako bi izazvali strah i nesigurnost u građana te da je presuda utemeljena na iskazu optuženog Senada Vejselovića te brojnim materijalnim dokazima.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika