04.07.2009. / 16:02

Autor: Hina

U Teheranu 20 pogubljenih vješanjem zbog trgovine droge

U Iranu se, u skladu sa zakonom, na smrtnu kaznu osuđuju osobe koje su počinile ubojstvo, silovanje, oružanu pljačku, preljub ili su sudjelovale u trgovini drogom

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDvadeset osoba osuđenih za trgovinu drogom obješeno je u subotu u jednome zatvoru nadomak Teheranu, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Fars.

Pogubljenja su izvršena tijekom jutra u zatvoru Radžaje Šar, blizu Karadža, pedesetak km zapadno od Teherana, prenosi agencija, komentirajući kako je vrlo rijedak slučaj da se toliko osuđenika pogubi u samo jednome danu.

S današnjih 20 pogubljenih vješanjem, u Iranu je, od početka godine pogubljena 161 osoba, prenosi France presse. Tijekom 2008. ondje je pogubljeno 246 osoba, no organizacija za obranu ljudskih prava Amnesty International tvrdi da je taj broj prošle godine bio viši i da se radi o 346 pogubljenih.

U Iranu se, u skladu sa zakonom, na smrtnu kaznu osuđuju osobe koje su počinile ubojstvo, silovanje, oružanu pljačku, preljub ili su sudjelovale u trgovini drogom.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika