08.07.2009. / 12:18

Autor: Hina

Video: Talijanski zastupnik dao ostavku jer je prikazan kako izvikuje rasističke parole

Salvinijeva ostavka ne ugrožava Berlusconijevu konzervativnu koaliciju koja u talijanskom parlamentu ima uvjerljivu većinu

Matteo SalviniMatteo SalviniZastupnik iz koalicije talijanskoga premijera Silvija Berlusconija dao je ostavku pošto je prikazana snimka na kojoj se vidi da izvikuje rasističke parole o Napulju i njegovim stanovnicima.

Matteo Salvini, član često ksenofobne, protuimigrantske stranke Sjeverne lige, u srijedu je opovrgnuo tvrdnju da je ostavka povezana s tim skandalom.

Na video-snimci što ju je na internetskoj stranici objavio ljevičarski dnevnik La Repubblica, Salvini je prikazan kao sudionik lipanjske zabave na kojoj on predvodi prostačku pjesmu koju često pjevaju navijači sjevernjačkih klubova na nogometnim utakmicama kad se rugaju protivnicima iz Napulja i južnih gradova.

Salvinijeva ostavka ne ugrožava Berlusconijevu konzervativnu koaliciju koja u talijanskom parlamentu ima uvjerljivu većinu.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika