08.07.2009. / 18:11

Autor: Hina

Beogradsko tužiteljstvo: Jociću nije ponuđen status pokajnika

"Jocić je optužen da je organizator zločinačke skupine i po našem zakonu zbog toga ne može dobiti status svjedoka suradnika", rekao je Radisavljević novinarima u posebnom sudu

Sreten JocićSreten JocićTvrdnje u beogradskim medijima da će Sretenu Jociću, osumnjičenu za organiziranje ubojstva hrvatskog novinara Ive Pukanića, biti ponuđen status svjedoka suradnika, nisu potekle iz tužiteljstva i ne odgovaraju stvarnosti, izjavio je u srijedu srbijanski posebni tužitelj Miljko Radisavljević.

"Jocić je optužen da je organizator zločinačke skupine i po našem zakonu zbog toga ne može dobiti status svjedoka suradnika", rekao je Radisavljević novinarima u posebnom sudu.

Po njegovim riječima, ako se tijekom istrage utvrde nove činjenice, na temelju kojih bi netko drugi bio osumnjičen kao organizator, bilo bi moguće preispitati Jocićev status.

Istaknuvši kako je proces protiv Jocića jedinstven po tome što se istodobno vodi u Hrvatskoj i u Srbiji, Radisavljević je dodao da tužiteljstvo ne može ponuditi status svjedoka suradnika, već da takva ponuda treba stići od osumnjičenika što se, kako je rekao, nije dogodilo.

Predstavljajući publikaciju posvećenu 6. obljetnici rada posebnog tužiteljstva, Radisavljević je kao jedan od prioriteta te institucije u budućnosti naveo unaprjeđenje suradnje s državnim odvjetništvima zemalja jugoistočne Europe.

Beogradski dnevnik "Blic" prošli je tjedan objavio da će Jociću biti ponuđen status zaštićenog svjedoka ako otkrije imena sudionika nerasvijetljenih ubojstava što su u zadnjih 15 godina počinjena u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj.

Kako je navedeno, popis zahtjeva koje će Jocić morati ispuniti kako bi dobio status ključnog svjedoka sastavljen je u dogovoru policija četiriju zemalja, a prvi uvjet je da Jocić razotkrije vrh zločinačke organizacije koja je naredila Pukanićevo ubojstvo.

Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je u Beogradu 27. travnja i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizator ubojstva vlasnika zagrebačkog tjednika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Vezane vijesti

Srpska mafija prijetila Karamarku

Srpska mafija prijetila Karamarku

Ministar Ostojić potvrdio je da zna za informaciju da je njegov prethodnik na ministarskom položaju Tomislav Karamarko primio prijetnje od srbijanske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika