10.07.2009. / 15:23

Autor: Hina

G8: 20 milijardi dolara za poljoprivredu siromašnih zemalja

Po podacima UN-a, broj pothranjenih u svijetu je u dvije posljednje godine porastao i očekuje se da će ove godine dostići brojku od 1,02 milijarde

Foto: ReutersFoto: ReutersČelnici skupine industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije (G8) obećali su na summitu u talijanskoj L'Aquili pomoć za poljoprivredu siromašnim zemljama u iznosu od 20 milijardi dolara, što je predstavljalo svojevrsno iznenađenje posljednjeg dana skupa, posebice nakon neuspjelih pokušaja dogovora oko pitanja klime i trgovine.

SAD je uvjerio ostale zemlje da pomoć za hranu usmjere na pomoć za poljoprivredu, a u iduće tri godine samo će američka vlada izdvojiti 3,5 milijardi dolara u tu svrhu. Pomoć je za pet milijardi dolara veća od prethodno dogovorene. Afričke zemlje, međutim, upozoravaju bogate države na prijašnje obveze i obećanja.

Po podacima UN-a, broj pothranjenih u svijetu je u dvije posljednje godine porastao i očekuje se da će ove godine dostići brojku od 1,02 milijarde.

Jacques Diouf, koji se nalazi na čelu UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO), smatra "ako moramo hraniti milijardu gladnih, moramo im pomoći da počnu prozvoditi vlastitu hranu".

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika