13.07.2009. / 09:41

Autor: Boris Bilas

Četnici uz potporu policije Republike Srpske orgijali po Srebrenici i Bratuncu

Petnaestak članova četničkog pokreta zadržalo se u kafiću u centru Srebrenice, a nakon "ceremonije obilježavanja stradanja Srba" u Domu kulture neki od članova "Obraza" šetali su gradom pjevajući četničke pjesme i aludirajući na ponavljanje 1995. kroz stihove: "Srbija će ako treba sama očistiti Balkan od islama"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta u nedjelju su, u sklopu obilježavanja "dana stradanja Srba u Bratuncu", sa zgrade bratunačke općine skinuli zastavu BiH, odnijeli je u dvorište obližnjeg ugostiteljskog objekta, te urinirali i pljuvali po njoj, javlja Dnevni avaz.

Grupa četnika, odjevena u majice s likom zločinca Ratka Mladića, već od ranog jutra započela je orgijanje po Bratuncu da bi potom došli u ugostiteljski objekt, koji se nalazi neposredno ispred zgrade Općine, vrijeđali vlasnika objekta i njegovu suprugu, a kasnije puštali pjesme koje veličaju ratne zločince.

Četničko okupljanje u nedjelju je organizirano i u Srebrenici, dan nakon što su u Potočarima pokopane 534 žrtve srebreničkog genocida. Članovi Ravnogorskog četničkog pokreta prošetali su ulicama ovog grada u majicama s likom Ratka Mladića. Sve vrijeme policija Republike Srpske mirno je promatrala šetnju četnika Rume i Ravne Gore i članova četničkog pokreta "Obraz" te ponovno vrijeđanje žrtava genocida.

Petnaestak članova četničkog pokreta zadržalo se u kafiću u centru Srebrenice, a nakon "ceremonije obilježavanja stradanja Srba" u Domu kulture neki od članova "Obraza" šetali su gradom pjevajući četničke pjesme i aludirajući na ponavljanje 1995. kroz stihove: "Srbija će ako treba sama očistiti Balkan od islama".

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
16/6/09

vladko1936, 15.07.09. 15:39

Vrijeđa me da četnike zovete tim imenom. To su antifašisti kao i njihov pokojni vojvoda. Draža Mihajlović, kraljev đeneral. Čudno je da ga je sudio drugi antifašista i streljao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika