15.07.2009. / 11:42

Autor: Hina

Izraelski aktivisti priznali: Vojska je prekomjerno koristila silu u Gazi

Izraelska je vojska isti tren u oštro sročenom priopćenju odbacila sve optužbe iz izvješća, tvrdeći da se izvješće temelji na anonimnim svjedočanstvima

Foto: ReutersFoto: ReutersPrekomjerna upotreba sile izraelske vojske tijekom borbi u Pojasu Gaze početkom godine rezultirala je nepotrebnim gubitkom života i nepotrebnim uništavanjem, priznala je skupina vojnika čija su svjedočanstva u srijedu objelodanjena u izvješću udruge "Prekinuti šutnju".

U izvješću piše da je vatrena moć prekomjerno korištena, uzimajući u obzir relativno slab otpor na koji je naišla izraelska vojska, te da su kuće uništavane bez razloga.

Izraelska je vojska isti tren u oštro sročenom priopćenju odbacila sve optužbe iz izvješća, tvrdeći da se izvješće temelji na anonimnim svjedočanstvima.

Udruga "Prekinuti šutnju" odgovorila je da izraelska javnost, koja je velikom većinom dala punu potporu intervenciji svoje vojske u Gazi, ima pravo znati što su vojnici činili i vidjeli na terenu.

U invaziji izraelske vojske na Gazu poginulo je 1.400 Palestinaca od kojih je 900 civila. Na izraelskoj je strani bilo 13 poginulih, a među njima je bilo troje civila.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika