15.07.2009. / 19:39

Autor: Hina

SDA pokreće opoziv ministra sigurnosti BiH Tarika Sadovića

Lokalni mediji nagađali su kako je Sadović postao nepoželjan, posebice za američku vladu, kad je postalo očito da usporava proces protjerivanja bivših mudžahedina koji su BiH morali napustiti pošto im je oduzeto državljanstvo te zemlje stečeno tijekom rata

Tarik SadovićTarik SadovićPredsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) odlučilo je u srijedu uputiti zahtjev za opoziv Tarika Sadovića s dužnosti ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Vodstvo najjače bošnjačke stranke u BiH tako je odlučilo pošto je Sadović odbio podnijeti ostavku, na što ga je Predsjedništvo SDA pozvalo prije deset dana.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić objasnio je kako će zahtjev za Sadovićev opoziv biti upućen predsjedatelju Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću. Dodao je kako očekuje da će opoziv u državnom parlamentu poduprijeti zastupnici svih stranaka vladajuće koalicije.

Tihić nije želio iznijeti sve razloge zbog kojih bi Sadović morao napustiti sadašnju dužnost kazavši tek kako je na rad ministra sigurnosti bilo primjedaba i od domaćih političkih krugova i od predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Lokalni mediji nagađali su kako je Sadović postao nepoželjan, posebice za američku vladu, kad je postalo očito da usporava proces protjerivanja bivših mudžahedina koji su BiH morali napustiti pošto im je oduzeto državljanstvo te zemlje stečeno tijekom rata.

Sam Sadović nakon sjednice Predsjedništva SDA kazao je kako je htio da mu se točno navedu razlozi njegova opoziva, no da nije dobio odgovor.

"Nisu mi odgovorili vode li stranci kadrovsku politiku i u drugim strankama ili samo u SDA", bio je Sadovićev komentar.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika