19.07.2009. / 12:22

Autor: Hina

Konflikt na pomolu: Izrael odbio poslušati SAD i nastavio gradnju naselja

Međunarodna zajednica uključivo Sjedinjene Države smatra židovske četvrti u istočnom Jeruzalemu preprekom za izraelsko-palestinski mir

Foto: ReutersFoto: ReutersIzrael je u nedjelju odbacio američki zahtjev da se zaustave građevinski projekti u istočnom Jeruzalemu, što bi moglo zakomplicirati situaciju s njegovim najsnažnijim saveznikom.

Izraelski dužnosnici kazali su da je veleposlanik u Washingtonu Michael Oren pozvan tijekom vikenda u State Department gdje mu je rečeno da bi se trebao zaustaviti projekt izgradnje.

U nedjelju, izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je kabinetu da više neće biti ograničenja za izraelsku gradnju nigdje u ujedinjenom Jeruzalemu, te da je svim stanovnicima dopušteno kupovati zemlju u bilo kojem dijelu izaberu.

"Ne možemo prihvatiti činjenicu da Židovi ne mogu živjeti i kupovati (zemlju) bilo gdje u Jeruzalemu", rekao je Netanyahu.

Međunarodna zajednica uključivo Sjedinjene Države smatra židovske četvrti u istočnom Jeruzalemu preprekom za izraelsko-palestinski mir.

Palestinci žele da istočni Jeruzalem, tradicionalni arapski sektor, bude glavni grad njihove buduće države.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika