25.07.2009. / 12:46

Autor: Boris Bilas

Velika Zlatna Arena 56. festivala igranog filma u Puli Metastazama Branka Schmidta

Zlatnu Arenu za režiju dobili su Zvonimir Jurić i Goran Dević za film Crnci, dok je najbolji scenarij napisao Antonio Nuić za film Kenjac

Dobitnik velike Zlatne Arena na 56. pulskom filmskom festivalu je film Metastaze redatelja Branka Schmidta. Osim nagrade za najbolji film Metastaze su dobile i Zlatnu Arenu za najbolju mušku ulogu, onu Renea Bitorajca za ulogu Krpe.

Zlatnu Arenu za režiju dobili su Zvonimir Jurić i Goran Dević za film Crnci, dok je najbolji scenarij napisao Antonio Nuić za film Kenjac. Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Dijana Vidušin za ulogu Ines u filmu Ljubavni život domobrana redatelja Pave Marinkovića.

Najbolji sporedni glumci su Lena Politeo u filmu U zemlji čudesa redatelja Dejana Šorka i Nikša Butijer u filmu Crnci redatelja Zvonimira Jurića i Gorana Devića.

Glasovanjem za Nacionalni program prikazan u Areni, publika je dodijelila nagradu publike filmu Vjerujem u anđele redatelja Nikše Sviličića. Film Nikše Sviličića dobio je od publike prosječnu ocjenu 4,57. Hrvatsko društvo filmskih kritičara nagradu Oktavijan za najbolji hrvatski dugometražni igrani film dodjelilo je redatelju Antoniu Nuiću za film Kenja, dok je za najbolji dugometražni igrani film u Međunarodnom programu proglašen film Ljubavnici Jamesa Graya.

U domaćem programu 56. festivala igranog filma u Puli bilo je prikazano ukupno deset filmova.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika