28.07.2009. / 12:27

Autor: Boris Bilas

Duhanska mafija pripremala atentat na Borisa Tadića

Novi veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj Goran-Sito Rakočević imao je zadatak "šarmirati" hrvatsku izvršnu vlast, ne bi li odustala od istrage koja nesumnjivo vodi prema Podgorici i Budvi. Na kraju razgovora Knežević je za svog kuma Đukanovića rekao kako je "najbolji Miloševićev đak"

Boris TadićBoris TadićZbog uhićenja osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića, bila je ugrožena sigurnost visokih dužnosnika Srbije i Hrvatske. Izjavio je to za beogradski Blic Ratko Knežević, kum crnogorskog premijera Mile Đukanovića. Navodno je duhanska mafija, nakon uhićenja Sretena Jocića te nakon što je izdana potjernica za Stankom Subotićem, zaprijetila i samom predsjedniku Srbije Borisu Tadiću.

"Koliko mi je poznato, ima ozbiljnih indicija da je predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić predao Borisu Tadiću u Sofiji materijale u vezi s ugroženošću predsjednika Srbije do kojih se došlo u istrazi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića", tvrdi Knežević u razgovoru za Blic.

Mesić i Tadić razgovarali su na marginama energetskog summita potkraj travnja ove godine, a njihov je sastanak trajao više od jednog sata.

"Ni Srbija ne želi nikakav dogovor s kartelom koji je zatečen i uplašen suradnjom hrvatske i srpske policije na otkrivanju počinitelja i naredbodavaca ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Neko je u kartelu, iz Ratko KneževićRatko Kneževićbahatosti i arogancije, napravio ogromnu grešku misleći da će Zagreb postati isto što i Miloševićev Beograd i Đukanovićeva Podgorica devedesetih", kazao je Knežević, dodavši kako su "mala 'pločica' s 'Peugeotovog' skutera i status zaštićenog svjedoka jako zabrinuli kartel, koji na sve moguće načine pokušava, čak i diplomatskim kanalima, utjecati na daljnju istragu".

Prema njegovim riječima, novi veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj Goran-Sito Rakočević imao je zadatak "šarmirati" hrvatsku izvršnu vlast, ne bi li odustala od istrage koja nesumnjivo vodi prema Podgorici i Budvi. Na kraju razgovora Knežević je za svog kuma Đukanovića rekao kako je "najbolji Miloševićev đak".

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika