30.07.2009. / 18:15

Autor: Hina

Oko 3000 prosvjednika na molitvi u Teheranu

Musavi i drugi vođa oporbe Mehdi Karubi, koji i dalje traže poništenje predsjedničkih izbora 12. lipnja te zahtijevaju nove izbore, pozvali su na tiho okupljanje na mjestu molitve na otvorenom. Pošto su vlasti zabranile taj skup, odlučili su otići na groblje

Oko 3000 prosvjednika okupilo se u četvrtak na mjestu molitve na otvorenome u središtu Teherana gdje su vlasti zabranile obred žalovanja za žrtvama poslijeizbornih nemira, koji je pripremala oporba, navode svjedoci.

Jedan od svjedoka opisao je kako su okupljeni dizali ruke u zrak i pokazivali znak pobjede, dok ih je policija pokušavala rastjerati.

Po izjavama očevidaca, policija je na prosvjednike bacala suzavac.

Stotine vozača su trubile, kao što obično rade pristaše oporbenog vođe Mirhuseina Musavija od kada je počelo osporavanje ponovna izbora predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada 12. lipnja.

Više od 2000 ljudi okupilo se prije toga na groblju na jugu glavnog grada kako bi obilježili četrdeseti dan od smrti žrtava nasilno rastjerana skupa 20. lipnja.

Musavi i drugi vođa oporbe Mehdi Karubi, koji i dalje traže poništenje predsjedničkih izbora 12. lipnja te zahtijevaju nove izbore, pozvali su na tiho okupljanje na mjestu molitve na otvorenom. Pošto su vlasti zabranile taj skup, odlučili su otići na groblje.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika