03.08.2009. / 18:13

Autor: Hina

Vladika Artemije pozvao Srbe da ne sudjeluju na izborima na Kosovu

Pojedine sprske stranke na Kosovu također su najavile svoje sudjelovanje, dok je službeni Beograd objavio kako neće pozvati Srbe na sudjelovanje jer za to nisu stvoreni uvjeti

Vladika ArtemijeVladika ArtemijePravoslavni biskup raško-prizrenski Artemije pozvao je u ponedjeljak Srbe da ne sudjeluju na lokalnim izborima na Kosovu na jesen, jer smatra da bi time priznali stanje koje je po njegovu mišljenju nezakonito.

Artemije je ocijenio da Srbi ne bi trebali sudjelovati na izborima zakazanima za 15. studenoga jer su oni, prema njegovu mišljenju, "lukava zamka" kojom bi Srbi trebali priznati "nezakonito" stanje na Kosovu.

Oni koji izađu na kosovske izbore na jesen očigledno pristaju na neovisnost Kosova i on kao biskup i svećenstvo eparhije raško-prizrenske vjeruju da "narod nikada neće pristati na to", izjavio je Artemije agenciji Tanjug.

"Srbi nemaju nikakvu potrebu izaći na te izbore, ukoliko ne žele priznati neovisno Kosovo te se naći u nekoj državi izvan države Srbije", istaknuo je vladika.

"Bez obzira na to što bismo dobili tim izborima i kakve privilegije bi oni dali nekim našim općinama, to je sve vješta i lukava zamka da bi Srbi priznali nezakonito stanje, a sve one takozvane srpske stranke koje bi sudjelovale u tom procesu očigledno pristaju na neovisno Kosovo", kazao je.

Najviši predstavnici kosovskih i međunarodnih institucija pozvali su Srbe na Kosovu da sudjeluju ne lokalnim izborima 15. studenoga, ističuči kako je to prije svega u njihovu interesu.

Pojedine sprske stranke na Kosovu također su najavile svoje sudjelovanje, dok je službeni Beograd objavio kako neće pozvati Srbe na sudjelovanje jer za to nisu stvoreni uvjeti.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika