06.08.2009. / 13:28

Autor: Hina

Ideja o spomeniku hrvatskim logorašima izazvala buru u Vojvodini

Kako prenosi RTV, glasnogovornik Republičkog tužiteljstva Tomo Zorić izjavio je da su poduzete sve mjere da se identificiraju i procesuiraju osobe koje su Martonu prijetile smrću

Aleksandar MartonAleksandar MartonVerbalnim napadima na predsjednika gradske skupštine Zrenjanina Aleksandra Martona u četvrtak se pridružila i Partija veterana Srbije koja je osudila njegovu podršku ideji o postavljanju spomen obilježja u logorima za hrvatske zatočenike u mjestima Stajićevu i Begejcima.

Radio televizija Vojvodine u četvrtak je objavila da je Partija veterana Srbije izrazila nezadovoljstvo što je Marton, inače potpredsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, nedavno primio predstavnike hrvatske udruge pravnika "Vukovar 1991" i podržao njihovu ideju o postavljanju spomen obilježja u selima Stajićevu i Begejcima, gdje su bili zarobljeni 1991. godine.

"Partija veterana nije iznenađena takvom Martonovom gestom, čime je još jednom demonstrirao ekstremizam i nepoštovanje srpskih boraca i države, što i jest jedno od obilježja stranka čiji je on potpredsjednik", navodi se u priopćenju.

Veterani su zatražili da se Marton pozove na odgovornost, da se povuče njegova odluka i upozorili da će, u suprotnom, organizirati članstvo i spriječiti, kako se navodi, "izvođenje tog sramnog i uvredljivog akta za srpske borce i narod".

Partija veterana Srbije ima jednog zastupnika u srbijanskoj skupštini na zajedničkoj listi stranaka SPS-PUPS-JS, koja čini vladajuću koaliciju u Srbiji.

Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je je priopćenje Partije veterana policiji kao mogući trag u potrazi za osobama koje se prije dva dana na ulici prijetile Aleksandru Martonu porukama "Ustašo, gotovi ste i ti i tvoj sin".

Kako prenosi RTV, glasnogovornik Republičkog tužiteljstva Tomo Zorić izjavio je da su poduzete sve mjere da se identificiraju i procesuiraju osobe koje su Martonu prijetile smrću.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika