07.08.2009. / 18:27

Autor: Boris Bilas

Psi lutalice u Beogradu napali i teško ozlijedili zastupnicu Demokratske stranke

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će grad osigurati sigurnost građana investiranjem dodatnih sredstava u rješavanje problema pasa lutalica te je naglasio da se, dok je on gradonačelnik, životinje u Beogradu neće ubijati

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNesvakidašnji napad desio se u četvrtak navečer ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. Naime, zastupnicu i glasnogovornicu Demokratske stranke Jelenu Trivian u samom je centru glavnog srpskog grada napao čopor pasa lutalica.

Trivian je primljena u bolnicu s višestrukim ugrizima po nogama, a nakon obrade je puštena na kučćno liječenje.

"Radi se o ozbiljnim povredama donjih ekstremiteta, jer su ugrizne rane duboke. Mi smo nju tokom noći pustili kući, ali ćemo poslijee današnjeg previjanja odlučiti, da li će ostati u bolnici", rekao je kirurg dr. Bratislav Trifunović.

Zbog ozbiljnosti ozljeda oporavak zastupnice će potarjati nekoliko tjedana, ukoliko ne dođe do komplikacija.

U Srbiji, pa tako i u Beogradu, imaju velike probleme s psima lutalicama koji svakodnevno napadaju građane, ne rijetko s vrlo ozbiljnim posljedicama. Tako je samo prošle godine broj napada pasa lutalica u Beogradu porastao za 25 posto. Kao glavni razlog tome, navodi se 35 postotni porast napuštenih kućnih ljubimaca na ulicama glavnog srpskog grada.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će grad osigurati sigurnost građana investiranjem dodatnih sredstava u rješavanje problema pasa lutalica te je naglasio da se, dok je on gradonačelnik, životinje u Beogradu neće ubijati.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika