08.08.2009. / 11:27

Autor: Boris Bilas

U Zenici uhićen najtraženiji bosanski bjegunac Abu Hamza

Za odbjeglim robijašem, nakon što se sa dopuštenog godišnjeg odmora 27. srpnja nije vratio u zatvor, objavljena je i Interpolova međunarodna tjeralica

Foto: 24sata.infoFoto: 24sata.infoU ulici Verostin put u zeničkom naselju Pehare u petak oko 22 sata pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhitili su Kamela bin Alija poznatijeg kao Abu Hamza.

Kako saznaje Dnevni Avaz, u protekla 24 sata specijalne jedinice zeničke policije pratile su Abu Hamzino kretanje na području izletišta Smetovi gdje se skrivao nakon bijega iz centra grada. Sinoć je Bin Alija zaustavila patrola zeničke policije, a prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Direktor KP doma u Zenici Nihad Spahić je najavio da protiv Bin Alija slijedi disciplinski postupak u kojemu može dobiti najviše 20 dana samice, a u isto vrijeme i izdržavanje kazne bit će mu produženo za vrijeme provedeno u bjekstvu.

"Malo je vjerovatno da će on do kraja izdržavanja kazne biti u prilici koristiti pogodnosti izlaska", rekao je za Avaz Spahić.

Za odbjeglim robijašem, nakon što se sa dopuštenog godišnjeg odmora 27. srpnja nije vratio u zatvor, objavljena je i Interpolova međunarodna tjeralica.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika