09.08.2009. / 09:54

Autor: Boris Bilas

Stigao je i taj dan: Sve spremno za dva koncerta U2-a

S obzirom na to da bi u ponedjeljak u Zagrebu moglo biti kiše, pa čak i oluje, organizatori napominju da je pozornica opremljena tako da ni najveće nevrijeme ne može prouzročiti prekid ili odgodu koncerta

U nedjelju je prvi od dvaju koncerata desetljeća u Zagrebu. Danas i u ponedjeljak Bono Vox i U2 na stadion u Maksimiru privući će oko 130.000 ljudi.

Spektakularna pozornica, koja se zove kao i turneja, 360 stupnjeva je već postavljena. Oba koncerta odavno su rasprodana. S obzirom na to da je vidljivost sa svih strana izvanredna i iznad očekivanja na 360 turneji, u prodaju su puštene još šestotinjak ulaznica uključujući i posebni kontigent po cijeni od 250 kuna koje prije nisu bile u prodaji.

Kako piše Večernji list, prema najgrubljim računicama, dvodnevni rock-spektakl vrijedan je najmanje 150 milijuna kuna. U Turističkoj zajednici grada Zagreba očekuju najmanje 63.000 rock-turista iz zemalja u okruženju, što će donekle ublažiti 10-postotni minus u dolascima i noćenjima u prvih sedam mjeseci.

Oba koncerta počet će u 19 sati nastupom predgrupa The Hours i Snow Patrol. U2 se očekuje oko 21 sat.

S obzirom na to da bi u ponedjeljak u Zagrebu moglo biti kiše, pa čak i oluje, organizatori napominju da je pozornica opremljena tako da ni najveće nevrijeme ne može prouzročiti prekid ili odgodu koncerta.

Zagrebački policajci na svakom od dva koncerta očekuju 62.000 posjetitelja te ukupno oko 20 tisuća stranaca. Procjenjuje se da će koncert osiguravati najmanje 500 policajca te oko tisuću zaštitara po koncertu.

U PUZ-u preporučaju da se na područje Maksimira ne dolazi osobnim automobilima. Vrata Maksimira bit će otvorena već od 16.30 sati. Hrana i piće moći će se kupiti na prodajnim mjestima unutar stadiona, u koji će zabranjeno unositi bilo kakvu profesionalnu video i foto opremu, kišobrane, oružje, boce, pokrivače i ležaljke.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika