09.08.2009. / 16:17

Autor: Hina

Benedikt XVI: Nacistički logori su 'simbol pakla na zemlji'

Benedikt XVI. je u okviru obilježavanja svećeničke godine govorio o nekim svecima, među njima i o dvoma 'mučenicima za vjeru' ubijenima u Auschwitzu

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. usporedio je u nedjelju nacističke koncentracijske logore sa "simbolima pakla na zemlji", tijekom molitve u Castel Gandolfu, papinskoj ljetnoj rezidenciji u okolici Rima.

"Nacistički koncentracijski logori, kao i drugi koncentracijski logori, mogu se smatrati simbolima zla i pakla koji nastaje na zemlji kada čovjek zaboravi Boga i želi stati na njegovo mjesto, prisvajajući si pravo da odlučuje što je dobro i što je zlo, da odlučuje o životu i smrti", rekao je Papa.

Benedikt XVI. je u okviru obilježavanja svećeničke godine govorio o nekim svecima, među njima i o dvoma 'mučenicima za vjeru' ubijenima u Auschwitzu, karmelićanki Edith Stein i svećeniku Maksimilijanu Kolbeu.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika