10.08.2009. / 16:08

Autor: Hina

Madonnin otkazani koncert znak "prokletstva" hipodroma Stožice

Iako su organizatori otkazivanje "koncerta stoljeća" u petak obrazložili "nepredvidivim logističkim teškoćama", mediji otkrivaju da je po nekim procjenama od početka prodaje, koja je krenula prije pola godine, kupljeno četiri puta manje ulaznica od planirane 62 tisuće

MadonnaMadonnaVisoka cijena ulaznica i razmjerno malo tržište za masovne koncerte na otvorenom čine se glavnim razlogom otkazivanja koncerta američke pop zvijezde Madonne na ljubljanskom hipodromu Stožice, pišu slovenski mediji.

Iako su organizatori otkazivanje "koncerta stoljeća" u petak obrazložili "nepredvidivim logističkim teškoćama", mediji otkrivaju da je po nekim procjenama od početka prodaje, koja je krenula prije pola godine, kupljeno četiri puta manje ulaznica od planirane 62 tisuće.

Razlog je svakako i visoka cijena za Madonnin nastup koja se kretala od 60 pa sve do nekoliko stotina eura. Američka skupina The Killers na istom je mjestu 7. lipnja ove godine okupila 30.000 slovenskih fanova, ali su cijene bile "popularne" - 22 eura.

Međunarodne zvijezde koje dolaze u Ljubljanu najčešće nastupaju u hali Tivoli pred najviše šest tisuća ljudi. Tamo je nedavno toliki broj svojih obožavatelja zabavljala Lepa Brena, a u istom će prostoru 29. studenoga pjevati Eros Ramazotti.

Slovenski glazbeni kritičari međutim već pomalo opsjednuto tvrde da najveći glazbenici prilikom svojih turneja izbjegavaju Ljubljanu i Maribor, gdje su nekada davno nastupale skupine Queen, Sex Pistols ili Bob Dylan, Frank Zappa i Tina Turner. Svaki pokušaj da se veliki koncert neke megazvijezde u Sloveniji održi na otvorenom pred velikim brojem publike zadnjih godina neslavno propada, bilo zbog malog broja prodanih ulaznica ili drugih razloga. Zato će Slovenci Madonnu moći gledati u živo u Budimpešti ili Beogradu, a isto tako i Lennyja Kravitza čiji je koncert prije mjesec dana također otkazan, kao i koncerti Marylina Mansona i Michaela Jacksona prije nekoliko godina.

Slovenski organizatori koncerata već govore o "prokletstvu Stožica", misleći na više otkazanih nastupa najvećih glazbenih zvijezda u nekoliko posljednjih godina.

Vezane vijesti

Le Pen bi milijun dolara odštete od Madonne

Le Pen bi milijun dolara odštete od Madonne

Osnivač francuske krajnje desne Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen je rekao u četvrtak da će nagovoriti svoju kćer Marinu, koja ga je naslijedila na… Više

Komentari

registracija
24/6/09

Schengen, 10.08.09. 18:27

Skijaški letovi zadnji dan takmićenja u Planici, privuku 50-60.000 ljudi.Tržište uopšte nije problem,problem je u tome da niko pametan neće platiti i do 500€ za skakutanje kostura po pozornici,zvanog Madona.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika