22.08.2009. / 10:29

Autor: Hina

Gadafi primio al-Megrahija i pozdravio "hrabrost" škotske vlade

Pozdravio je "prijatelja (britanskog premijera Gordona) Browna", kraljicu Elizabetu i princa Andrewa "koji su svi pridonijeli poticanju škotske vlade na donošenje povijesne i hrabre odluke" da oslobodi al-Megrahija

Moamer GadafiMoamer GadafiLibijski prvi čovjek Muamer Gadafi primio je u petak navečer Abdela Baseta al-Megrahija, jedinog osuđenog za atentat u Lockerbieju 1988., i pozdravio "hrabrost" i "nezavisnost" škotske vlade, javlja službena agencija Jana.

"Gadafi je jučer navečer primio Abdela Baseta al-Megrahija, njegovu obitelj kao i velik broj njegove rodbine", objavila je agencija u subotu ujutro.

"U ovom trenutku želim uputiti poruku našim prijateljima u Škotskoj - Škotskoj nacionalnoj stranci, škotskom premijeru i ministru vanjskih poslova - i čestitati im na hrabrosti i nezavisnosti usprkos neprihvatljivim i nerazumnim pritiscima kojima su bili izloženi", kazao je pukovnik Gadafi.

Pozdravio je "prijatelja (britanskog premijera Gordona) Browna", kraljicu Elizabetu i princa Andrewa "koji su svi pridonijeli poticanju škotske vlade na donošenje povijesne i hrabre odluke" da oslobodi al-Megrahija.

Pukovnik Gadafi zamjerio je protivnicima oslobađanja libijskog državljana i onima koji su kritizirali trijumfalni doček koji mu je priređen po dolasku u Libiju u četvrtak.

Megrahija, koji je 2001. osuđen na doživotni zatvor zbog napada na zrakoplov PanAma iznad škotskog gradića Lockerbieja u kojem je poginulo 270 osoba, škotske vlasti su oslobodile zbog "zdravstvenih razloga", budući da boluje od raka prostate u terminalnoj fazi. Kako tvrde njegovi liječnici, preostaju mu tek tri mjeseca života.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika