23.08.2009. / 18:43

Autor: Hina

Izrael traži švedsku ispriku nakon antisemitskog članka

Prema pisanju dnevnog lista Haarertz, stotine Izraelaca potpisale su peticiju protiv švedskog proizvođača namještaja Ikea

Carl BildtCarl BildtIzraelski čelnici zatražili u nedjelju da švedska vlada strogo osudi članak u švedskom tisku kojeg drže anitsemitskim, a afera bi mogla prerasti u diplomatsku krizu između Izraela i Švedske, koja predsjeda EU.

Prema nedavnom članku u švedskom tabloidu Aftonbladet, izraelska vojska se bavila trgovinom organa ubijenih Palestinaca, a članak je izazvao žestoke reakcije u Izraelu.

"Kriza će trajati dok švedska vlada ne promijeni stajalište u svezi s tim antisemitskim člankom. Oni koji ga ne osude, nisu nužno dobrodošli u Izrael", rekao je ministar financija Youval Steintz novinarima.

Prema pisanju dnevnog lista Haarertz, stotine Izraelaca potpisale su peticiju protiv švedskog proizvođača namještaja Ikea.

"Švedska vlada više ne smije šutjeti. U Srednjem vijeku židove se optuživalo da uskrsnu hostiju priređuju od krvi kršćanske djece, a danas su vojnici izraelske vojske optuženi da ubijaju Palestince radi organa", optužio je ministar.

Te diplomatske napetosti buknule su dva dana prije službenog posjeta švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta Izraelu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 25.08.09. 11:07

Sramno je da se drzava Izrael, koja je nastala na krvi Palestinaca i na svakodnevnom drzavnom teroru i opstaje, buni i stalno zlorabi holokaust za svoje genocidne namjere spram Palestinaca. Uzas.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika