27.08.2009. / 18:34

Autor: Hina

Medvedev i Lukašenko razgovarali o nuklearnoj suradnji i o sigurnosti

Lukašenko i Medvedev su se također dogovorili da će 29. rujna sudjelovati na vojnoj vježbi "Zapad 2009." koja će se održati u Bjelorusiji

Aleksandar Lukašenko i Dmitrij Medvedev (Foto: Reuters)Aleksandar Lukašenko i Dmitrij Medvedev (Foto: Reuters)Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i bjeloruski Aleksandar Lukašenko razgovarali su u četvrtak o suradnji na polju nuklearne energije i o regionalnoj sigurnosti, na neslužbenom susretu u ruskom gradu Sočiju na obali Crnoga mora.

"Ostvarili smo pomak" što se tiče gradnje prve nuklearne centrale u Bjelorusiji, rekao je nakon susreta diplomatski savjetnik u Kremlju Sergej Prihodko, a prenijela je ruska novinska agencija Ria Novosti.

Dvojica predsjednika dotaknula su se i "gospodarske i diplomatske suradnje radi jačanja regionalne sigurnosti", dodao je.

Dvije zemlje su članice Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB). Predsjednik Lukašenko u lipnju je bojkotirao summit te organizacije u Moskvi zbog trgovačkog prijepora između dviju zemalja.

Lukašenko i Medvedev su se također dogovorili da će 29. rujna sudjelovati na vojnoj vježbi "Zapad 2009." koja će se održati u Bjelorusiji.

Bjelorusija, dugo izolirana europska zemlja, počela se posljednjih mjeseci približavati Zapadu, kako Europi, tako i SAD-u, ali nije prekinula veze sa starom saveznicom Rusijom, premda se ovih tjedana više puta sukobila s njom.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika