28.08.2009. / 08:26

Autor: Hina

Slovenija i Rusija dogovaraju krak plinovoda Južni tok kroz Sloveniju

Prolazak Južnog toka kroz Sloveniju samo je stvar potpisivanja ugovora sa Gazpromom

Jedan krak Južnog toka prolazit će kroz SlovenijuJedan krak Južnog toka prolazit će kroz SlovenijuSlovenija i Rusija blizu su konačnog usklađivanja još spornih formulacija glede sporazuma o gradnji kraka plinovoda Južni tok kroz Sloveniju, izjavio je u četvrtak slovenski državni tajnik za energetiku Janez Kopač nakon razgovora s predstavnicima Gazproma i ruskog ministarstva energetike u Ljubljani.

Kopač je najavio da će idućih dana biti razmijenjene formulacije dviju strana u vezi poreznog statusa buduće zajedničke slovensko-ruske tvrtke koja će upravljati plinovodom. Idući sastanak na stručnoj razini po njegovim je riječima predviđen za mjesec rujan.

Premijer Boruit Pahor u četvrtak je izjavio da je potpis ugovora o gradnji dijela plinovoda Južni tok kroz Sloveniju blizu i da će se o tome konačno dogovoriti prilikom skorašnjeg sastanka s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika