03.09.2009. / 11:52

Autor: Hina

Iran odbacuje rokove za nuklearne pregovore

Britanija, Kina, Francuska, Rusija, SAD i Njemačka pozvale su Iran da uđe u pregovore prije kraja rujna ili će u protivnom biti suočen s oštrijim sankcijama

Iranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIran je ponovno odbio bilo kakve rokove za održavanje nuklearnih pregovora sa svjetskim silama i ponovio je da se spor oko njegova atomskog programa može riješiti jedino kroz Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA), javila je u četvrtak novinska agencija IRNA.

"Nuklearno pitanje tiče se samo IAEA-e, a ne zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a i oni (svjetske sile) trebaju zanati da Iran neće popustiti pritisku", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hasan Gashgavi.

"Naša je zemlja spremna za dijalog, ali neće prihvatiti nikakve nametnute rokove", dodao je.

Britanija, Kina, Francuska, Rusija, SAD i Njemačka pozvale su Iran da uđe u pregovore prije kraja rujna ili će u protivnom biti suočen s oštrijim sankcijama.

"Prijetnje sankcijama više nisu učinkovito sredstvo za prisilu Irana na odustajanje (od prava na nuklearni program)", kazao je glasnogovornik.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad odbacio je u četvrtak mogućnost nametanja novih sankcija Iranu istaknuvši da je Teheran "dao nove prijedloge" za nastavak nuklearnih pregovora.

"Nitko ne može nametnuti sankcije Iranu", rekao je Ahmadinedžad.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika