05.09.2009. / 10:44

Autor: Hina

Iran optužuje: SAD se koristi krivotvorenim dokumentima o nuklearnom programu

Iranski izaslanik Ali Ašgar Soltani poslao je pismo Mohamedu ElBaradeiju, čelniku IAEA-e, čije će vijeće idući tjedan temeljito razmotriti iranski nuklearni program

Iranci brane svoj nuklearni program od SAD-aIranci brane svoj nuklearni program od SAD-aIran je u petak optužio SAD da se koristi krivotvorenim dokumentima i podmetanjima optužujući Teheran da razvija proizvodnju nuklearnog oružja, po povjerljivu pismu koje je na uvid dobila agencija Associated Press.

U pismu na osam stranica, koje je napisao glavni iranski izaslanik pri UN-ovoj agenciji za nuklearnu energiju u Beču (IAEA), tvrdnje Washingtona o Iranu proglašavaju se "izmišljenima, neutemeljenim i lažnima". U pismu se ne navodi za koje dokumente Iran tvrdi da su izmišljeni.

U pismu su na udaru i Britanija i Francuska zbog "zlonamjenrosti i političkih motiva" u odnosima s Iranom.

Iranski izaslanik Ali Ašgar Soltani poslao je pismo Mohamedu ElBaradeiju, čelniku IAEA-e, čije će vijeće idući tjedan temeljito razmotriti iranski nuklearni program.

Iran ustrajno tvrdi da su njegove nuklearne aktivnosti mirnodopske i usmjerene isključivo na prozvodnju energije, a SAD i njegovi saveznici da Teheran tajno gradi atomsku bombu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika