07.09.2009. / 12:04

Autor: Boris Bilas

Kapetan Dragan poručuje: 'Moje neizručivanje je šamar hrvatskim fašistima'

Nemojte ovo protumačiti kao moju mržnju prema Hrvatima. Ja i danas imam među njima puno prijatelja, koje cijenim i kojima se gadi sve ovo isto kao i meni. Ali, tamo i sada postoje struje koje i dalje ratuju. I ovaj šamar koji smo njima zadali je šamar od kojeg se neće dugo oporaviti", kazao je Vasiljković.

Dragan VasiljkovićDragan VasiljkovićDragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, ocijenio je da odluka australskog suda o njegovu neizručenju Hrvatskoj predstavlja presedan.

"Na osnovu ove odluke, od danas pa nadalje niti jedan Srbin iz Australije neće moći biti izručen Hrvatskoj", izjavio je Vasiljković u intervjuu za frankfurtske Vijesti, a prenosi portal Mondo.

Kapetan Dragan je odluku suda ocjenio kao šamar fašističkim strujama Hrvatske.

"Ne govorim o cijeloj zemlji, govorim o strujama zbog kojih je tamo i dan danas korumpiran pravni sustav. U Hrvatskoj vlada nezakonje. Mi imamo odluku Federalnog suda, ne samo jednog suca, nego cijelog sudskog vijeća, da u Hrvatskoj i dalje vlada bezakonje i da je pravni sustav uzurpiran", rekao je on uvjeren da se Hrvatska neće više žaliti na odluku australskih vlasti.

Vasiljković je istaknuo da je od prvog dana tražio, ono što sada žele hrvatske vlasti, a to je da mu se sudi u Australiji.

"I ja bih volio da se to dogodi. To bi bila prilika da pokažemo kakvi zlotvori su još uvijek u krugovima hrvatske vlasti. Nemojte ovo protumačiti kao moju mržnju prema Hrvatima. Ja i danas imam među njima puno prijatelja, koje cijenim i kojima se gadi sve ovo isto kao i meni. Ali, tamo i sada postoje struje koje i dalje ratuju. I ovaj šamar koji smo njima zadali je šamar od kojeg se neće dugo oporaviti", dodao je on.

Odlučno je istaknuo kao je ovo povijesni trenutak za srpsku zajednicu u Australiji.

"Uspjeli smo pokazati nepravdu Hrvatske prema Srbima i taj strašni pogon stotina tisuća ljudi rasutih po svijetu, koji se ne smiju vratiti ni na grobove svojih predaka. Jako je važno da shvate, ukoliko nas napadaju kao naciju, da ćemo se braniti kao nacija, da nećemo dozvoliti da to samo tako prođe",ispričao je Vasiljković u intervjuu.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 07.09.09. 12:53

pazi Vasiljko kaj povedas.....ipak si u Australiji....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika