07.09.2009. / 13:57

Autor: Boris Bilas

Haaški sud: Novo sudsko vijeće u procesu Radovanu Karadžiću

Dosadašnji pretprocesni sudac Lord Iain Bonomy ranije je najavio da bi proces mogao početi ovog mjeseca. Bonomy je nedavno napustio Tribunal iz osobnih razloga. U vijeću suca Bonomyja bili su još Nijemac Christoph Flügge i Francuskinja Michèle Picard

Radovan KaradžićRadovan KaradžićPredsjednik Haškog tribunala Patrick Robinson odredio je novo sudsko vijeće na suđenju bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid i zločine protiv čovječnosti nad nesrbima u BiH 1992-95. godine.

Prema danas objavljenoj odluci, sudskim vijećem predsjedavati će O-Gon Kwon iz Južne Koreje, a članovi će biti Howard Morrison, novi sudac iz Velike Britanije i Melville Baird s Trinidada.

Rezervna sutkinja na suđenju Karadžiću biti će Flavia Lattanzi iz Italije. Datum početka suđenja Karadžiću još nije određen, ali se očekuje da će sudac Kwon o toj temi sa strankama u postupku razgovarati na sutrašnjoj statusnoj konferenciji.

Dosadašnji pretprocesni sudac Lord Iain Bonomy ranije je najavio da bi proces mogao početi ovog mjeseca. Bonomy je nedavno napustio Tribunal iz osobnih razloga. U vijeću suca Bonomyja bili su još Nijemac Christoph Flügge i Francuskinja Michèle Picard.

Flügge je trenutno član vijeća na suđenju umirovljenom generalu MUP-a Srbije Vlastimiru Đorđeviću, a sutkinja Picard sudjeluje u procesima protiv nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića i protiv bivšeg šefa Službe državne sigurnosti Srbije Jovice Stanišića.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika