08.09.2009. / 13:06

Autor: Anamarija Kronast

Hloverka ukinula Latinicu, Denis Latin odbio raditi Otvoreno

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić, još prije je svojim pomoćnicima rekla kako Latinica ne može biti na programu javne televizije jer bi, u tom slučaju, bila riječ o sukobu interesa

Denis LatinDenis LatinNakon 16 godina emitiranja Hloverka Novak-Srzić ipak je ukinula Latinicu jer njezin autor i voditelj želi biti predsjednik. Stoga je ona kazala kako Latinica ne može biti na programu javne televizije

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić, još prije je svojim pomoćnicima rekla kako Latinica ne može biti na programu javne televizije. Štoviše, razgovarala je i s Denisom Latinom koji joj je potvrdio kako se namjerava kandidirati za predsjednika, na što mu je ona kazala kako, u tom slučaju, on ne može istovremeno raditi Latinicu.

Takva je odluka neugodno iznenadila Denisa Latina, no moguće je da se Latinica na ekrane vrati u siječnju iduće godine, odnosno nakon predsjedničkih izbora.

U međuvremenu je Hloverka Novak-Srzić ponudila Denisu Latinu da tijekom svoje kampanje preuzme vođenje emisije Otvoreno, no on je taj prijedlog odbio jer smatra da mu je to ispod časti. Njegovo je objašnjenje da tu emisju nikako ne može raditi jer ne može surađivati s ekipom te emisije.

Glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić rekla je za Novi List da ''Latin jednostavno ne može raditi emisiju uživo, te da to nikada nije niti znao raditi''.

Priznala je da će Latinicu ukinuti dok ne prođu predsjednički izbori, nakon čega će Latin, veli Hloverka Novak-Srzić, ako postane predsjednik, odlučiti što će sa svojom emisijom.

Denisu Latinu i dalje nije jasno kako bi sudjelovanjem u izradi emisije Latinica bio u sukobu interesa, a u pomoći oko izrade Hrvatske uživo , ili neke druge emsije, ne bi. Rekao je da se na sadržaj može utjecati ispred i iza kamere.

Vezane vijesti

'Presudilo kopanje po slučaju Pukanić'

'Presudilo kopanje po slučaju Pukanić'

"Hrvatska, ovakva kakva je sada, ne bi smjela u Europu, ali joj se na neki način progledalo kroz prste. Ne bi smjela, ne samo što se tiče slobode… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 08.09.09. 13:28

Bravo gospodjo Hloverka.
Konacno ste uspjeli, jos samo onog Stankovica da ukinete, pa da zdravomisleci i slobodoumni svijet ukine pretplatu na program vase opskurne i inkvizicijske medijske nakaze.


registracija
30/12/08

csiki, 08.09.09. 19:37

Sramota ukinuti jednu emisiju jer zeli isterati istinu koji ne odgovara mnogima.


registracija
23/6/09

Harmon, 09.09.09. 01:25

Ako ta Latinova istina ne odgovara mnogima mora da ni nije istina, ne mislis li csiki bre ? A krajnje je vrijeme da se tog bolesnika makne sa ekrana !


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.09. 07:16

Naravno da treba "zamrznuti" Latinicu dok traje kampanja, a kad bi Denis postao predsjednik, onda i za vrijeme cijelog mandata. Ali - neće postati predsjednik i usput rečeno - što mu bi da se kandidira??? To što radi sada - odlično radi, šteta izgubiti tako dobrog novinara i dobiti - lošeg kandidata.


registracija
15/8/09

rudolf, 09.09.09. 17:55

Slažem se sa "vergilia" u svemu. Latin mora voditi još puno bitaka za nas male na HTV-eu, za istinu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika