08.09.2009. / 17:40

Autor: Hina

Berlusconi o slobodi tiska: 'Italija nije diktatura'

Berlusconi, koji redovito u svojim kampanjama ljevicu naziva "kato-komunistima", tvrdi da ga podupire 68,4 posto Talijana

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiU Italiji nema "diktature" jer nisam ni cenzurirao niti sam zatvorio ijedne novine, rekao je u utorak premijer Silvio Berlusconi u prigodi otvorenja međunarodnog salona tekstila u Milanu.

"Normalno, diktator cenzurira i zatvara novine. Ovih se dana u Italiji moglo provjeriti da se slobodno može mistificirati, klevetati, ogovarati. Dakle, nema tu diktature", rekao je Berlusconi pred okupljenim poslodavcima.

Tvrdnje da se u Italiji guše medijske slobode su "vic", a naprotiv, u zemlji je ugrožen privatni život, rekao je Berlusconi i time opravdao svoje odluke o podizanju tužba protiv dnevnih listova ljevice La Repubblica i L'Unita.

Berlusconi je mjesecima upetljan u skandale, a napose je La Repubblica pisala o njegovim odnosima s maloljetnicama i prostitutkama, zbog čega se zamjerio i Katoličkoj crkvi.

"Znate li zašto Talijani vjeruju u mene. Ne samo zato što sam mlad i lijep i poduzetan već i zato što mi ne treba krasti državu. Vjeruju mi jer znaju da 'kato-komunisti' neće uspjeti u svome programu", rekao je premijer referirajući se na dio talijanske političke scene koja okuplja dio katoličkih intelektualaca, političara i lijevi centar.

Berlusconi, koji redovito u svojim kampanjama ljevicu naziva "kato-komunistima", tvrdi da ga podupire 68,4 posto Talijana.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika