09.09.2009. / 13:01

Autor: Boris Bilas

Bivši policajac ključni svjedok na suđenju Joci Amsterdamu

"Raspitivao sam se preko svojih veza i saznao da je Jocić bio u Bugarskoj kada je Marjanović ubijen", rekao je Anđić koji tvrdi i da je pokojni Željko Ražnatović Arkan bio u sukobu s ubijenim Marjanovćem

Sreten JocićSreten JocićZoran Đorđević, bivši policajac, biti će ključni svjedok na suđenju Sretenu Jociću optuženom da je naručio ubojstvo Gorana Marjanovića - Goksija Bombaša, i svoj će iskaz dati na sljedećem ročištu 26. listopada preko video linka iz Nizozemske.

Tužitelj Zoran Đošić je na jučerašnjem suđenju održanom u posebnoj sudnici u Okružnom zatvoru predložio da Đorđević svjedoči preko video linka iz sigurnosnih razloga. Optuženi Jocić jučer je tvrdio kako je žrtva zavjere nizozemske, njemačke i srpske policije. Jocić je ustvrdio kako je cilj svega da Đorđevićevo svjedočenje bude dovoljno za njegovu osudu za ubojstvo Marjanovića i njegove djevojke Jelene Đorđević.

"Nizozemci su poklonili opremu za prisluškivanje i praćenje te postupaju sa Srbijom kao s trabantom. Oni tako ne rade čak ni s Hrvatima. Rodoljub Milović iz UBPOK je glavni projektant Đorđevićevog svjedočenja. Predložiti ću dokaze za Đorđevića, da znate s kim imate posla" rekao je ljutito Jocić, prenosi beogradski Blic.

Jocić tvrdi kako se protiv njega vodi kampanja posljednjih pet mjeseci i kako ga se bez dokaza pokušava optužiti za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića, a on je sam predložio 70 svjedoka koji to opovrgavaju.

Sutkinja Mirjana Popović prekinula je Jocića upozorivši ga da ne govori o drugom postupku koji se vodi protiv njega i da sudnica nije mjesto za propagandu. Ona je napomenula kako se u postupku za ubojstvo Marjanovića i njegove djevojke Jelena Đorđević optuženi Jocić branio sa slobode.

Jocić i njegov odvjetnik su jučer izrazili protest jer se suđenje održava u zatvorskoj sudnici. Joca Amsterdam je optužen da je za ubojstvo Gorana Marjanovića angažirao dvojicu policajaca Bojana Milosavljevića i Miodraga Prodanovića, koji su prvostupanjskom presudom osuđeni na po 15 godina zatvora.

Na suđenju je jučer svjedočio Milosavljević koji tvrdi da nikada nije upoznao Jocića i da nikada nije s njim stupio u kontakt. Svjedočio je i Zoran Anđić koji je naveo kako je ranije bio u zabludi kada je tvrdio da je Jocić umiješan u ubojstvo Marjanovića.

"Raspitivao sam se preko svojih veza i saznao da je Jocić bio u Bugarskoj kada je Marjanović ubijen", rekao je Anđić koji tvrdi i da je pokojni Željko Ražnatović Arkan bio u sukobu s ubijenim Marjanovćem.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika