09.09.2009. / 14:10

Autor: Sandra Županić

Mesić dodijelio stipendije Nacionalovim Top studentima

Top stipendija je najveća stipendija u Hrvatskoj te svaki dobitnik dobije iznos od 4 000 kuna mjesečno u roku od deset mjeseci, ili ukupno 40 000 kuna

Dobitnici Top stipendija, predsjednik Stjepan Mesić i premijerka Jadranka KosorDobitnici Top stipendija, predsjednik Stjepan Mesić i premijerka Jadranka KosorPredsjednik Stjepan Mesić danas je u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku odražavao prijem za ovogodišnje dobitnike Top stipendije, a tom je prilikom dodijeljena i prva rata ove stipendije. Akciju "Top stipendija za top studente", koju tjednik Nacional organizira već osam godina, na današnjoj su svečanosti podržali i predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, brojni rektori hrvatskih sveučilišta te brojni drugi ugledni gosti.

U pozdravnom govoru predsjednik Mesić pohvalio je akciju Top stipendija: "Drago mi je su danas ovdje studenti, te predstavnici Nacionala i partnera koji su pridonijeli da Top stipendija postane tradicija. Ako Hrvatska želi biti zemlja znanja moramo na sve načine poticati obrazovanje. Hvala Nacionalu, Sini Karli i pokojnom Ivi Pukaniću koji su imali ideju da se ova akcija organizira. Top stipendija je nadživjela Pukanića, a nadživjeti će i mnoge od nas jer ona afirmira obrazovanje. Hvala svim organizatorima ove akcije."

Glavna urednica Nacionala zahvalila je predsjedniku Mesiću što je prepoznao važnost Top stipendije te što joj već niz godina pruža potporu. Ministar Fuchs je istaknuo da je i njegovo ministarstvo prepoznalo važnost Top stipendije te da mu je izuzetno drago što su se u stipendiranje uključili gospodarstvenici.

Kartice s prvom ratom ove stipendije 38-ero studenata dodijelili su predstavnici partnera Top stipendije - Ine, Ingre, HRT-a, Vipneta, Diners cluba, Hrvatske poštanske banke, Tankerkomerca, Turisthotela i Tankerske plovidbe, koje su osigurale dosad najveći stipendijski fond koji iznosi 1,52 milijuna kuna.

Dobitnica posebne Top stipendije, koja nosi naziv Top stipendija Ivo Pukanić, Livija Zlopaša zahvalila je predsjedniku na svečanom prijemu i dodala da je ovo poseban dan za sve dobitnike: "Dobitnici ove stipendije zahvalni su organizatorima što su prepoznali naš rad, trud i svestranost. Želim da akcija Top stipendija u budućnosti bude što uspješnija."

Treba napomenuti da je Top stipendija najveća stipendija u Hrvatskoj te svaki dobitnik dobije iznos od 4 000 kuna mjesečno u roku od deset mjeseci, ili ukupno 40 000 kuna. Kroz proteklih sedam godina putem ove akcije stipendirano je 179 studenata iz cijele Hrvatske sa više od 40 različitih fakulteta, visokih škola i veleučilišta. Do danas je u Top stipendije uloženo čak 7,16 milijuna kuna te je tako ova akcija već niz godina potvrđuje društvenu važnost.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika