09.09.2009. / 18:46

Autor: Hina

Tadićev posjet Palama posvađao Silajdžića i Radmanovića

Silajdžić srbijanskom predsjedniku zamjera i to što je u izjavi medijima spomenuo državu Hrvatsku, Crnu Goru i Makedoniju, a pritom i dva entiteta "zaboravivši da je u posjetu BiH"

Boris TadićBoris TadićBošnjački i srpski član predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Nebojša Radmanović u srijedu su oštro optužili jedan drugoga glede opravdanosti posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Palama koji je ondje u utorak otvorio Osnovnu školu "Srbija".

Silajdžić je u srijedu zatražio da se o tome događaju izvanredno raspravlja na redovitoj sjednici predsjedništva BiH držeći kako je rječ o narušavanju državnog suvereniteta.

Tomu se Radmanović usprotivio pa je predsjedatelju predsjedništva Željku Komšiću tek preostalo da tu točku dnevnog reda, po poslovniku, uvrsti na dnevni red iduće sjednice državnog vrha.

Silajdžić je u za medije izjavio kako je Tadićev odlazak na Pale "nečuven događaj" koji dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

Posebno je ogorčen zbog činjenice da je ministarstvu vanjskih poslova tek preneseno da Tadić dolazi i da sve organizira protokol vlade Republike Srpske.

Silajdžić srbijanskom predsjedniku zamjera i to što je u izjavi medijima spomenuo državu Hrvatsku, Crnu Goru i Makedoniju, a pritom i dva entiteta "zaboravivši da je u posjetu BiH".

"To sam u predsjedništvu nazvao gajenjem kulture nepoštivanja BiH", izjavio je Silajdžić.

Radmanović je pak reagirao priopćenjem u kojemu je naveo kako je Silajdžić "jedan društveno koristan događaj" ponovno iskoristio za napad na RS i Srbiju.

"To nikako ne pridonosi dobrosusjedskim odnosima", zaključio je Radmanović, ustvrdivši kako je Tadićev dolazak organiziran potpuno u skladu s diplomatskom praksom.

Skup na Palama, zaključio je Radmanović, bio je tek otvorenje jedne škole, a ne potez kojim bi netko ugrozio mir i stabilnost u regiji.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika