11.09.2009. / 15:59

Autor: Hina

Putin još nije odlučio hoće li se kandidirati na izborima 2012.

"Moj je mandat istekao i smatrao sam da je Medvedev najbolja osoba koja bi me mogla zamijeniti te sam ga podupro", rekao je Putin

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin rekao je u petak da još nije odlučio hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima 2012., kad istekne mandat sadašnjem predsjedniku Dmitriju Medvedevu.

Upitan hoće li se ponovno kandidirati na izborima za predsjednika, Putin je rekao: "Moj je mandat istekao i smatrao sam da je Medvedev najbolja osoba koja bi me mogla zamijeniti te sam ga podupro."

"Godine 2012. ponovno ćemo razmisliti o tome i uzeti u obzir tadašnje realnosti, svoje osobne planove, političke okolnosti i stranku Jedinstvenu Rusiju, te ćemo zajednički donijeti odluku", rekao je Putin novinarima u svojoj rezidenciji u Novom Ogarjovu.

Putin je nakon osmogodišnjega predsjedničkog mandata u svibnju 2008. napustio Kremlj i vlast predao Medvedevu, pošto ga je izabrao za nasljednika i dao mu potporu na predsjedničkim izborima.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika