12.09.2009. / 10:11

Autor: Hina

Indija optužuje Pakistan za ispaljivanje dviju raketa na njezin teritorij

Posljednji susret predstavnika dviju zemalja na visokoj razini dogodio se u srpnju u egipatskom Šarm El-Šeiku, kojemu su prisustvovali indijski i pakistanski premijer

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIndija je u subotu optužila pakistanske graničare da su na njezin teritorij ispalili dvije rakete, od kojih, kako izvješćuju agencjie, nije nastala materijalna šteta.

Rakete su eksplodirale u petak u jednome selu nadomak graničnoj postaji Wagah, rekao je novinarima pripadnik Granične sigurnosti za područje Pendžaba, Himmat Singh te dodao kako su oni na napad odgovorili strojnicama. Potvrdio informaciju o skorome sastanku visokih vojnih dužnosnika obiju zemalja koji će se održati zbog incidenta.

Cestom u blizini koje su pale i eksplodirale rakete prolaze brojni turisti na jednoj i drugoj strani granice, koji to mjesto najčešće posjećuju navečer dok je u tijeku izmjena graničara.

Odnosi između dviju zemalja značajno su se pogoršali nakon napada u studenome 2006. u Bombaju u kojima su poginule 174 osobe. Napade New Delhi pripisuje pakistanskoj oružanoj skupini Laškar-e-Taiba.

Posljednji susret predstavnika dviju zemalja na visokoj razini dogodio se u srpnju u egipatskom Šarm El-Šeiku, kojemu su prisustvovali indijski i pakistanski premijer.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika