14.09.2009. / 14:57

Autor: Martina Čizmić

Danilo Türk: Vrijeme je za trijezni optimizam

"Razdoblje 'tihe diplomacije' je završeno. Sada je potrebna politička rasprava i verifikacija", istaknuo je slovenski predsjednik

Danilo TürkDanilo TürkSlovenski predsjednik Danilo Türk osvrnuo se danas na dogovor slovenskog premijera Boruta Pahora i hrvatske premijerke Jadranke Kosor u vezi s graničnim pitanjem.

"Glede dogovora sa Hrvatskom, sada je vrijeme za trijezni optimizam", rekao je Türk i dodao kako je po njegovom mišljenju to korak u pravom smjeru.

"No, taj korak u dogledno vrijeme mora pratiti sljedeći, koji će također biti u pravom smjeru", kaže Türk.

Dodao je kako bi bilo u redu da vlada uskoro predstavi svoje sljedeće korake te da se oblikuje vremenski okvir za poduzimanje sljedećih koraka. Prema njegovom mišljenju, cijeli proces zahtjevati će i "političku verifikaciju".

"Razdoblje 'tihe diplomacije' je završeno. Sada je potrebna politička rasprava i verifikacija", istaknuo je slovenski predsjednik.

Također, smatra kako bi bila dobra ideja, u nekom trenutku raspisati referendum.

"O njemu bi, u vezi sa predstojećim koracima, među kojima mi se čini ključnim sporazum o arbitraži, trebala razmisliti i vlada", zaključio je Türk.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika