15.09.2009. / 16:14

Autor: Andrea Belin

Koja ste kategorija pušača i kako se zauvijek riješiti cigarete

Saznajte kojoj kategoriji pušača pripadate i prema tome odredite koliko vam je potrebno vremena da cigaretama zauvijek kažete zbogom!

Kojoj vrsti pušača pripadateKojoj vrsti pušača pripadateS obzirom da su cigarete u posljednje vrijeme velika investicija, možda je ovo idealno vrijeme da prestanete pušiti. Koliko god vam se to ovog trenutka činilo nemogućim, sigurni smo da bi se baveći se nekom fizičkom aktivnošću puno bolje osjećali.

Agresivni pušač
Agresivnim pušačem naziva se osoba avanturističkog duha koja se voli "igrati" vatrom. Uglavnom je to strastveni pušač koji dnevno popuši najmanje dvije kutije jakih cigareta. Ako ne uvlači nikotin osjeća se beskorisno, a cigarete se ne ostavlja gotovo nikada. Uistinu su rijetki oni koji vrijeme provedeno u dimu cigarete zamijene nekom fizičkom aktivnošću.

Pasionirani pušač
Ovakvim pušačima nedostaje ljubavi pa u cigareti pronalaze zadovoljstvo. Za cigaretom posežu i u trenutku kada im nedostaje prijatelja. Cijeli život uglavnom puše jednu vrstu cigareta. Umjesto trovanja nikotinom, pušačima ovakve vrste preporučuju se šetnje i bavljenje nekim umjetničkim aktivnostima.

Nezreli pušač
Nezreli pušači iza cigarete skrivaju svoj identitet. To su nesigurne osobe koje u trenutku prisjećanja nekih detalja iz prošlosti posežu za cigaretom. Doduše, u cigareti ne uživaju često i svaki dan sami sebe uvjeravaju da će se odreći te ružne navike. Možda bi im u tome pomoglo kuhanje, masaža ili tople kupke.

Druželjubivi pušač
To su osobe koje sklapaju prijateljstva na svakom koraku. Nepoznatim ljudima uletavaju pitanjem "imaš li upaljač". Osobe željne društva uglavnom uvlače brze i kratke dimove. Okus cigarete niti ne primjećuju. Druželjubivim pušačima preporučujemo bavljenje nekim timskim sportovima.

Panični pušač
Cigarete jačaju njihov obrambeni mehanizam, ali istovremeno su svjesni koliko je pušenje štetno. Takvi "ovisnici" žive u uvjerenju da im cigarete pomažu u radu crijeva te da ih čine aktivnijima na poslu. Panični pušači bi se možda riješili cigarete uslijed bavljenja nekom napornijom fizičkom aktivnošću.

Pušač "snob"
U društvu voli biti u centru pažnje i takav pušač uglavnom puši skupe cigarete. S obzirom da im cigareta služi u te svrhe, možda bi ozbiljno trebali razmisliti isplati li im se tražiti naklonost društva na ovaj način. Ples, plesanje i gluma puno su bolje varijante da bi ostali zamijećeni.

Vezane vijesti

Kad "lajkovi" postanu razlog nezadovoljstva

Kad "lajkovi" postanu razlog nezadovoljstva

Nerijetko se danas riječi “ako nisi na Fejsu kao da ne postojiš” vrlo doslovno shvaćaju jer trenutno oko 850 milijuna ljudi diljem svijeta ima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika