16.09.2009. / 16:46

Autor: Boris Bilas

Obračun s Kurirom: Policija blokirala redakcije srpskog kralja tabloida

Ovo je još jedan u nizu obračuna srpske države s visoko tiražnim tabloidima kao što je Kurir. Podsjetimo, ranije ovog mjeseca donesen je novi zakon o informiranju koji za objavljivanje netočnih informacija predviđa stroge novčane kazne

Radislav RodićRadislav RodićSrpska policija blokirala je u srijedu popodne redakciju beogradskog dnevnog lista Kurir, kao i redakcije listova Glas javnosti i Grom. Sva tri lista u vlasništvu su izdavača Radislava Rodića kojeg je srpska porezna služba optužila da je dužan državi oko 200 milijuna srpskih dinara poreza ili nešto više od dva milijuna eura.

Zbog toga su zapečaćene prostorije u kojima se nalaze redakcije ovih listova. Prije toga policija je prema nalogu suda zapečatila prostorije Pravno ekonomskog instituta iz Beograda, još jedne tvrtke u Rodićevom vlasništvu, te je počela i zaplijena imovine te tvrtke.

Ovo je još jedan u nizu obračuna srpske države s visoko tiražnim tabloidima kao što je Kurir. Podsjetimo, ranije ovog mjeseca donesen je novi zakon o informiranju koji za objavljivanje netočnih informacija predviđa stroge novčane kazne.

Kurir je jedna od najtiražnijih srpskih dnevnih novina, a riječ je o tabloidu koji često iznosi potpuno netočne senzacionalističke informacije, u kojima se često obračunava s vladajućom garniturom u Srbiji. Najbolji primjer Kurirovog novinarstva je informacija koji su objavili na naslovnoj strani novina prilikom nedavnog odlaska Ive Sanadera u bolnicu zbog upale pluća. Tada je na naslovnici Kurira "vrištao" naslov: "Sanader ima sidu!" Već sljedeći dan Kurir je objavio da su Sanader i ministar vanjskih poslova Goran Jandroković homoseksualci, a kao potvrdu te priče nekoliko dana kasnije Kurir je objavio navodnu ispovijest jednog čitatelja iz Švedske koji je tvrdio da je bivši hrvatski premijer u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi s ravnateljem splitskog KBC-a Dujomirom Marasovićem.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 17.09.09. 05:14

`Kurir, nes ti novina. Jadni bogo svasta li je izmigoljilo iz blata nase stvarnosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika