18.09.2009. / 13:44

Autor: Hina

Putin: Odluka o odustajanju od proturaketnog štita pravilna i hrabra

Putin je nazvao potez američkog predsjednika Baracka Obame "pravilnim i hrabrim" i rekao je da to ulijeva nadu da će SAD također ukinuti sva postojeća ograničenja trgovine s Rusijom

Ruski premijer Vladimir Putin pozdravio je u petak odluku SAD-a da odustane od planova za postavljanje proturaketnog štita u Europi kojima se Rusija snažno protivila, javljaju ruski mediji.

Putin je nazvao potez američkog predsjednika Baracka Obame "pravilnim i hrabrim" i rekao je da to ulijeva nadu da će SAD također ukinuti sva postojeća ograničenja trgovine s Rusijom.

U svom govoru na gospodarskom forumu u Sočiju Putin je izjavio da Moskva očekuje da SAD da zeleno svjetlo za članstvo Rusije, Bjelorusije i Kazahstana u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO).

"Očekujem da će nakon ove pravilne i hrabre odluke slijediti i druge, među kojima i potpuno ukidanje svih ograničenja na prenošenje visoke tehnologije Rusiji, te da će (SAD) poduzeti aktivnosti za ulazak Rusije, Kazahstana i Bjelorusije u članstvo WTO-a", rekao je Putin.

U međuvremenu je ruski visoki vojni izvor izjavio u petak da bi Rusija mogla odustati od planova za postavljanje taktičkih raketa Iskander na području Kalinjingrada kao odgovor na odluku SAD-a koji je odbacio planove za postavljanje proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika