19.09.2009. / 11:22

Autor: Martina Čizmić

Medvedev: Nisam Putinov pijun, ja sam predsjednik

Otkrio je kako Rusija želi poboljšati svoje odnose sa Zapadom, bez obzira na moguće nesuglasice

Vladimir Putin i Dimitrij MedvedevVladimir Putin i Dimitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev otkako je došao na vlast bori se sa titulom "Putinove marionete". U razgovoru za CNN još je jednom ponovio kako je on predsjednik Rusije, dok je Putin bivši predsjednik i aktualni premijer.

"U našoj državi, u kojoj je toliko birokracije, nitko neće ni maknuti prstom, ako ja ne potpišem papir koji mu to dozvoljava, pa čak i ako postoje druga mišljenja o tome tko je glavni", rekao je u intervjuu.

"Vanjska politika? U ovoj je državi vodi samo jedan čovjek, predsjednik. Sve naputke, sve odluke donosi predsjednik", odlučan je Medvedev.

Istaknuo je kako sa aktualnim američkim predsjednikom SAD-a Barackom Obamom ima veoma dobre odnose.

"Veoma sam mu zahvalan jer želi riješiti čitav niz problema. To je važno. Oblikuje svoje stajalište, koje se možda ne podudara sa ruskim stajalištem, ali je ono rezultat dobro promišljene politike, promišljenog pristupa o tome što je dobro, a što loše z SAD", rekao je Medvedev.

Otkrio je kako Rusija želi poboljšati svoje odnose sa Zapadom, bez obzira na moguće nesuglasice.

"Računam na činjenicu da i Zapad treba dobre odnose s Rusijom. To nije jednosmjerna prometnica", na kraju je rekao Medvedev.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika