21.09.2009. / 15:12

Autor: Hina

'Jeljcin je zadnje godine života bio izoliran i prisluškivan po Putinovu nalogu'

Kasjanov, prvi predsjednik Putinove vlade od 2000. do 2004., rekao je da je predsjednik naredio ministrima da ne posjećuju Jeljcina u njegovoj rezidenciji u Gorkom blizu Moskve, pod izlikom da to šteti njegovu zdravlju

Bivši ruski premijer Mihail Kasjanov izjavio je da je Boris Jeljcin proživio zadnje godine života u "zlatnom kavezu", izoliran i prisluškivan, po nalogu svog nasljednika Vladimira Putina.

U knjizi, dijelovi koje su objavljeni u ponedjeljak u ruskom tjedniku Novoje vremja, Kasjanov tvrdi da je Jeljcin na svoj 75. rođendan, 1. veljače 2006., bio svjestan da živi u "zlatnom kavezu".

Kasjanov se prisjeća kako mu je telefonirao da mu čestita, ali da je Jeljcin bio bijesan i rekao da mu prisluškuju sve telefone.

Kasjanov, prvi predsjednik Putinove vlade od 2000. do 2004., rekao je da je predsjednik naredio ministrima da ne posjećuju Jeljcina u njegovoj rezidenciji u Gorkom blizu Moskve, pod izlikom da to šteti njegovu zdravlju.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov je rekao da nema komentara na Kasjanovljev intervju.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika