23.09.2009. / 07:38

Autor: Hina

Ahmadinedžad: Francuska zaslužuje bolje čelnike

Prepucavanja između Francuske i Irana nastavljaju se i dalje

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad ocijenio je u razgovoru, koji je u utorak objavila mreža France 2, da "francuski narod zaslužuje bolje čelnike od sadašnjih", odgovarajući na slične izjave koje je potkraj kolovoza dao predsjednik Nicolas Sarkozy o Iranu.

Novinaru koji ga je pitao da komentira Sarkozyjeve izjave Ahmadinedžad je odgovorio: "Taj gospodin Sarkozy se upleće u unutarnje stvari naše zemlje. I ja sam slična mišljenja. Mislim da francuski narod zaslužuje boje čelnike od sadašnjih", dodao je.

Dana 31. kolovoza Sarkozy je izjavio u Berlinu: "Htio bih reći koliko se divimo hrabrosti iranskog naroda. Želim opet naglasiti da zaslužuje bolje čelnike od sadašnjih."

Prijetnje o zaoštravanju sankcija u svezi s nuklearnim programom, optužbe za upletanje, sve su to pitanja koja još više opterećuju ionako napete veze Pariza i Teherana.

Ti se prijepori uklapaju u kontekst sukoba Teherana i Zapada zbog nuklearnog programa.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika