23.09.2009. / 15:56

Autor: Nacionalova redakcija

Boris Tadić: Bošnjaci bi se trebali ispričati Srbima zbog ratnih zločina

"Potrebno je da se narodi u regiji međusobno poštuju i integriraju u EU što je prije moguće. Ti ciljevi nemaju alternativu", kazao je Tadić

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas sa Foruma svjetskih lidera u SAD-u političke predstavnike Bošnjaka u BiH da se ispričaju Srbima za zločine. Kako prenosi Dnevni Avaz, Tadić je u svom govoru podsjetio kako je on 'jedini predsjednik neke balkanske države, koji se ispričao drugim narodima za zločine', te da je potrebna međunarodna isprika svih naroda u regiji.

"To sam također učinio i u Hrvatskoj. To sam učinio i kosovskim Albancima zato što poštujem druge i očekujem da oni počnu da poštuju Srbe", rekao je Tadić, kazavši pritom kako su ratovi, vođeni devedesetih godina prošlog stoljeća, bili užasni i da su sve strane u njima imali žrtve.

"Potrebno je da se narodi u regiji međusobno poštuju i integriraju u EU što je prije moguće. Ti ciljevi nemaju alternativu", kazao je Tadić, koji je podsjetio da se već ispričao i Bošnjacima zbog srpskih zločina u BiH.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika